Kalastus

Haapaveden kalastusluvat ja paikat

Vesistöjä Haapavedellä

Haapavettä halkova Pyhäjoki/Kirkkojärvi kerää vedet koko kunnan alueelta. Suurimpia järviä ovat Korkattijärven, Rytkyjärven ja Haapajärven lisäksi Iso ja Pieni Vatjusjärvi kirkonkylän eteläpuolella sekä Osmanki ja Ainali kirkonkylän pohjoispuolella. Osmanki ja Ainali kuuluvat Suomen parhaimpiin lintujärviin.

Tervetuloa kalastamaan ja retkeilemään

Haralampi

Haralampi on luonnonkaunis metsälampi Humalojalla. Paikalta löytyy myös laavu ja wc. Lammen ympäri kiertää pitkospuut ja pyörätuolilla pääsee myös kalastamaan lammen rantaan. Autolla pääsee perille.

Lampeen istutetaan joka vuosi kirjolohta ja paikka onkin erittäin suosittu kalastus- ja retkeilykohde. Lupa on ostettava aina ennen kalastuksen aloittamista. Lupien myyjät löydät alla olevasta linkistä. Lammesta huolehtii Mieluskosken osakaskunnan hoitokunta.

Paikkakoordinaatti: WGS84 – lat: 64.22472 lon: 25.25407 

Mieluskoski

Koski sijaitsee Mieluskylällä. Koskella on pituutta n.320m ja pudotuskorkeutta 1,5m. Kaunis kivinen ja hyvin kahlattava matalahko ja monipuolisesti kunnostettu koskialue.

Kosken alaosan kohdalta joen ylittää silta ja rantojen läheisyydessä on asutusta, joiden yksityisyyyttä kalastajien tulisi kunnioittaa. Sillan alapuolella oleva pitkähkö saari monipuolistaa virtaamia ja koko koskialuetta ja siksi kalastuksellista hyvää ottialuetta jatkuu pitkälle varsinaisen kosken alapuolelle.

Joen pohjoispuolella on koulun vieressä suuri parkkialue ja kyläläisten yhteinen ranta-alue.

Kalastusluvat

Lisätietoja kalastuksesta ja yhteisluvista kalastusalueen isännöitsijältä Kari Ojala, puh. 040 777 2459

Mieluskosken alue

Mieluskoski osakkaille 5,00 €/vuosi
vieraslupa 8,50 €/vrk, 17,00 €/kausi

Haapaveden muut vesialueet

Uistelulupa Haapavedellä asuville 5,00 €/kausi
Ulkopaikkakuntalaisille 5,00 €/päivä, 25,00 €/kausi

Pyhäjoen yhtenäislupa-alue 15,00 €/viikko

15,00 €/viikko
55,00 €/vuosi

Muut kalastusalueet

Löydät täältä