Lähiliikuntapaikat

Skeittiparkki

Haapaveden skeittiparkki sijaitsee urheilukentän ja Mäkirinteen koulun välissä.

Skeittiparkissa pääsee harrastamaan niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin harrastajat. Toinen pää parkista on loivempaa aluetta aloitteleville ja toisessa päästä löytyy jyrkempiä kouruja kokeneemmillekin skeittaajille.

Skeittiparkin pinta-ala on reilu 300 neliömetriä.

Lapsille

Leikkikentät

Haapaveden kaupungista löytyy 10 kaupungin ylläpitämää leikkikenttää. Näiden leikkikenttien lisäksi koulujen piha-alueilla sijaitsevat leikkialueet ovat kuntalaisten vapaassa käytössä kouluajan ulkopuolella.

Leikkikentät ja leikkipaikat palvelevat asukkaita kotien läheisyydessä. Leikkipaikat tarjoavat mahdollisuuden lasten perusleikkeihin ja leikkikentiltä löytyy välineitä eri-ikäisille lapsille. Leikkikentiltä löytyviä välineitä ovat keinut, liukumäet, kiipeilytelineet ja hiekkalaatikot.

Leikkivälineiden lisäksi leikkikentillä saattaa olla nurmialueita ja maamäkejä.

Liikuntahalli

Liikuntahallissa on mahdollista harrastaa eri palloilulajeja mm. kori-, lento- ja sulkapalloa, squashia, tennistä, futsalia ja salibandyä sekä uimahalli Lakkuunin kahviossa on snooker mahdollisuus. Lisäksi hallissa on sisäjuoksurata, kuntosali sekä harjoituspaikat jousiampujille, aerobickin harrastajille ja golfin pelaajille. Liikuntahallissa on käytössä sähköinen tulostaulu.

Yleisurheilukenttä

Urheilukentällä on yleisurheilijoille kestopäällysteiset suorituspaikat sekä jalkapalloilijoille nurmikenttä.

Jäähallin vieressä on hiekkatekonurmella päällystetty pesäpallokenttä (Hakakuja 4).

Rentoa yhdessäoloa ja hauskanpitoa Beatch volleyn parissa. Haapavedeltä löytyy kaksi hiekkakenttää beach volleyn pelaamiseen.

Kentät ovat kaikkien vapaassa käytössä.

Kylpyläsaari, Nivalantie 61, 86600 Haapavesi

Huikarinniemen rannassa uimapaikan vieressä, Vesakkokuja, 86600 Haapavesi

Lakkuunissa on iso allas, lasten allas, terapia-allas, kylmäallas sekä 40 m pitkä liukumäki. Uimahallissa on tarjolla kuntouintia, vesijumppaa ja -juoksua sekä terapia-altaassa on käytössä virtuaalinen vesijumppalaite, joka on asiakkaiden vapaassa käytössä. Liikuntarajoitteisille on oma sauna-/pesuosasto, josta on suora yhteys allasosastolle. Terapia-altaan yhteydessä on invahissi.

Lue lisää täältä

  • Tennistä voit pelata joko sisällä tai ulkona.
  • Sisätennistä voit pelata liikuntahallilla.
  • Ulkokenttä sijaitsee Kirkkojärven rannassa.

Tenniskenttä vuoroja voi varata uimahallin aukioloaikoina numerosta 044 7591 254, heinäkuussa numerosta 044 7591 250

Ulko tenniskentän osoite on Linnaistentie 33, 86600 Haapavesi

Minigolfia voi pelata joko urheilukentällä tai Kylpyläsaaressa

Kylpyläsaaren minigolf-kentästä voi kysyä lisätietoa täältä

Haapavedellä on 2015 valmistuneen jäähallin (Hakakuja 4) lisäksi ulkojääalueita jotka sijaitsevat sivukoulujen yhteydessä.

Jäähallissa ei ole kesäaikaan luistelujäätä.

Jäähalli

Haapaveden jäähalli on valmistunut v. 2015. Jäähallista voit varata jääaikaa joukkueellesi, luokallesi tai vapaalle ryhmälle.

Kesäaikana hallia voivat varata mm. rullakiekkoilijat sekä Rollerderby-harrastajat. Kesäaikana hallissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia.

Keskustasta noin 10 km päässä on upea retkeilyalue sekä kesä- että talviurheiluun. Alue on kaikkien vapaassa käytössä. Kannattaa tutustua.

Ulkoilualue
Lumimaa

Lumimaan ulkoilualueelta löydät tekemistä koko perheelle. Laavu makkaranpaistoon, XC maastopyörärata, voimistelutelineet sekä koirapuisto ovat kesäajan tekemistä. Ihan keskustan vieressä.

Suunnistus

Suunnista Haapaveden vaihtelevassa maastossa. Kiintorastiverkostot löydät täältä.