Aakonvuoren ulkoilualue

Koko perheen ulkoliikunta-alue

Aakonvuoren tapahtumakeskus taipuu monenlaiseen tapahtumaan eri vuodenaikoina. Alueella on järjestetty hiihtokilpailuja, jokamiesluokka-ajoja ja messutapahtumia.

Aakonvuoren ympäristö onkin koko perheen liikuntapaikka. Kesäisin alueella on upeat kävely- ja retkeilymaastot upeassa luonnossa. Luonnon monimuotoisuus yllättää retkeilijän.  Hyvin hoidetut hiihtoladut, säilölumiladut ja kumparemäki ovat Suomen mittakaavassa huippuluokkaa. Kun luonnonlumi tulee, Aakonvuoren ympäristössä on reilu 7km valaistua latua ja yhtenäistä latuverkostoa yhdysladun kanssa yli 30km.

Lapsille löytyy ampumarata ”Apinarata” hiihtoon sekä leikkipaikka alueelta ja tietysi erittäin hyvä kumparemäki jännitystä kaipaavalle. Haapaveden urheilijat myös järjestää lapsille hiihtokoulutoimintaa.

Aluetta kehitetään koko ajan lisää.

Aakonvuori sijaitsee osoitteessa: Turvetie 1272,   86600 HAAPAVESI

Uutta Aakonvuorella.

XC-Aakonvuori

Maastopyöräreitille kertyy pituutta 5km. Reitti on pyritty rakentamaan kaiken tasoisille käyttäjille niin, että vaikeimmille osuuksille tehdään helpompia kiertoreittejä. Reitin suunnittelussa on otettu huomioon jo alueelle rakennetut muut reitistöt ja muut alueen käyttäjät. Opasteet radalle löydät paikanpäältä.

Frisbeegolfrata

Haapaveden Urheilijat ja Haapaveden Latu ovat 1.5.2017 – 30.6.2018 rakentaneet Korkatin urheilu- ja ulkoilualueelle kiinteän 18-väyläisen frisbeegolfradan. Radasta on kaksi 18-väyläistä päälayoutia, sininen ja punainen, joista jälkimmäinen on aloittelijoille tarkoitettu. Molemmista layouteista voidaan heittää myös lyhennetyt versiot, joissa 10-väyläiseen layoutiin kuuluu väylät 1-6 ja 15-18. 14-väyläiseen layoutiin väylät 1-7 ja 12-18.

Eeron kierros

Korkattiin rakennettiin hankkeen voimin kesällä 2023 asffaltoitu liikuntarata. Pituutta radalla on 1.1km. lemman lenkin keskellä on harjoittelukenttä, jossa on hyvä tehdä esim. tekniikkaratoja. Hankeen talkootyö- osuuden teki Haapaveden Urheilijoiden hiihtojaoston talkoolaiset.

Kiintorastit
suunnistus

HaUn kiintorastiverkostot on rakennettu talkoovoimin ajatuksena että kaikki luonnossa liikkujat voivat vapaasti käyttää ratoja suunnistamiseen.

Voit suunnitella oman radan ja kiertää rastit mieleisessäsi järjestyksessä silloin kuin sinulle parhaiten sopii. Ratoja löytyy Aakonvuoren alueelta, Lumimaan alueelta ja Varikon alueelta.

Lumimaasta löydät myös uuden suunnistustavan! MOBO-suunnistus

Aakonmajan_laavu_korkatti

Alueelta löytyy laavu tulisteluun. Laavu on vapaassa käytössä. Tällä hetkellä puita löytyy paikan päältä. (Suunnitteilla myös mutterilaavu kumparemäen viereen.)

Villa Korkatti ylläpitämä Korkatin painball pelialue on luonnonmukainen metsä/kalliokenttä, joka itsessään sopii jo loistavasti monenlaiselle Paintball pelimuodolle.

Tutustu tästä

Korkatin alueelta löytyy polkujuoksureittejä niin aloittelijalle kuin ammattilaisellekin.

polkujuoksureitti kyltti

Lapsille löytyy alueelle rakennettu leikkipaikka. 

lasten_leikkipaikka_korkatti

poika heittää pallolla apinaradan tauluun

Lapsille rakennettu hiihtoampumarata. Haapaveden urheilijat järjestää lapsille hiihtokoulutoimintaa Aakonvuoren ympäristössä. 

Löytyy kumparemäen yhteydestä. Pääset laskemaan niin pulkalla kuin temppusuksilla hauskat kumpare- ja pujottelumäet.

Poika laskee kumparemäkeä

Pujottelu/kumparemäki on huikea lisä Aakonvuoren aktiviteetteihin. Jännitystä kaipaavalle laskijalle haastetta kerrakseen. Tämä on varsinkin lasten suosikkipaikka.

Korkatin Aakonvuoren Aakonmaja on Haapaveden kaupungin, Haapaveden Urheilijoiden, Haapaveden Reserviläisten, Haapaveden Ampumaseuran ja Haapaveden Moottorikerhon yhteishanke. Projektiin on saatu ELY-keskuksen ja Keskipiste-Leaderin  rahoitusta. Tämä on ollut merkittävää hankkeen toteuttamisen kannalta. Suurin osa töistä on tehty talkootyönä. Aakonmajaa on mahdollista vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin.

Lisätietoa vuokrauksesta ja Aakonmajasta löydät täältä.

Aakonmaja Korkatissa

Aakonvuoren hiihtoladut

Haapavedeltä löytyy intohimoisia hiihtoharrastajia mikä näkyy latujemme kunnossa ja reiteissä.

Välilatu yhdistyy keskustan ja Korkatin hiihtolatujen kanssa.

Hiihtoladut

Yhteensä hiihtolatuja Aakonvuoren ympäristöstä löytyy reilu 30km. Aakonvuoren latumaisemia kuvaillaan usein kuin Lapin hiihtomaisemiksi.

Valaistut ladut

Alueelta löytyy 7km valaistua latua.

Säilölumilatu

Säilölumilatu on 1,5km pitkä kaikentasoisille kuntoilijoille ja hiihtäjille rakennettu latu, joka avataan loka-marraskuun taitteessa joka vuosi.

Ampumahiihtorata

Säilölumilatu

Säilölumilatu 1,5km pituinen kaikentasoisille kuntoilijoille ja hiihtäjille tehty latu, joka avataan loka-marraskuun taitteessa.