Kiinnity osaksi Haapavettä

Lähde mukaan seuratoimintaan

Osallistu seura- ja kylätoimintaan, jotta pääset osaksi arkea ja yhteisöllisyyttä

Meillä Haapavedellä on erittäin vireää yhdistystoimintaa. 

Paakkilan kannatusyhdistys

Paakkilan kannatysyhdistys on yksi näkyvimpiä yhdistyksiä Haapavedellä. Kaunis puutarha vanhan pappilan ympäristössä on Paakkilan Kannatysydistyksen kunnostamaa aluetta. Jos sinua kiinnostaa puutarhan hoito ja mielesi tekisi välillä käydä hieman puutarhuroimassa olet tervetullut joukkoomme. 

Ladun lajivalikoima on laaja ja mielenkiintoinen. Me paikallisjärjestönä olemme järjestäneet tapahtumia, jotka ovat meille läheisiä. Uusia aluevaltauksia on tulevaisuudessa tulossa, kun mukaan tulee uusia aktiivisia jäseniä. 

Nykyisin käytössämme olevat elämyksiä antavat kunto-ja terveysliikunnat:

Hiihto (myös kuutamohiihdot), laturetket, avantouinti, latukahvila, pyöräily, lumikenkäily, sauvakävely, perheliikunta, retkeily, patikointi, kuntosuunnistus, polkujuoksu, soutu sekä melonta.

Lue lisää täältä

Haapavesi-Seura on perustettu 18.8.1955 ja rekisteröity 1.12.1955. Sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on kotiseudun kaikinpuolinen kehittäminen paikallisten erityispiirteiden pohjalta, elinympäristön laadun parantaminen, ihmisten viihtyvyyden ja kotiseututietouden lisääminen, kotiseutuhengen ylläpitäminen, omatoimisuuden voimistaminen sekä kotiseudun kulttuurin edistäminen.

Tervetuloa mukaan!

Sähköposti: tiinajmaenpaa@gmail.com

Puhelin: 050 5277864

Suosittelemme seuraamaan Haapavesi Seuran Facebook sivua.

Kattotalkoot käräjäojan myllyllä

Yhdistyksemme tarkoituksena on kotikunnassamme Haapavedellä eläkeläisten ja eläketurvaa tarvitsevien henkisten ja aineellisten etujen ja oikeuksien valvominen sekä heidän sosiaalisen turvallisuutensa ja hyvinvoinnin edistäminen. Yhdistys toimii sitoutumattomana eläkeläisjärjestönä.

Toimintaamme ohjaavat arvot ovat inhimillisyys, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, yhteisvastuu ja vuorovaikutus.

Yhdistyksen jäsenmaksu on vuodelle 2021, 15€. Jäsenetuna saat mm. EL-Sanomat lehden kuusi kertaa vuodessa sekä muita yhdistyksen tarjoamia etuuksia. Jäseneksi voit liittyä joko Eläkeliiton nettisuvulta, ” liity jäseneksi”-kohdasta tai soittamalla jäsensihteerille tai jollekin hallituksen jäsenelle sekä maksamalla jäsenmaksun. Tervetuloa iloiseen joukkoon!

Martoissa on mahdollisuus uuden oppimiseen, yhdessä tekemiseen, vaikuttamiseen ja elämyksiin. Osallistumalla tuet myös kotien ja perheiden hyvinvointia. Tällä sivulla voit tutustua monipuoliseen toimintaamme – tule mukaan ja marttaile omalla tavallasi! (teksti martat.fi)

haapavedenmartat@gmail.com

Yhdistyksen tarkoituksena on antaa jäsenille  vertaustukea ja opastusta käsitöihin liittyen . Mahdollisuus tuottaa myös tuotteita.

Toimipaikassa on 9 kangaspuut, tietokone ja tulostuslaite sekä nettiyhteys.

Opastetaan aloittelijoita kankaan rakentamiseen ja tekemiseen.

Pidämme avoimia ovia ja virkistystilaisuuksia.

Pyrimme järjestämään ammatilaisten opastusta jäsenille ja kävijöille käsitöihin liittyen.

 

Nuorisoseura on perustettu 1926 ja Rientolan talo on talo vihitty käyttöön 30.10.1927.

Ollalan Nuorisoseura Rientola ry tuo tapahtumaa ja eloa kylälle. Rientolan talo on Ollalan ja Salmenniemen kylien keskipiste ja kylän yhteinen ”olohuone”.

ollalan.nuorisosseura@gmail.com

paakkilan puutarhaa

Paakkila on Haapaveden vanha pappila, joka on rakennettu 1787. Sekä rakennus, että maisema ovat osa historiallisesti merkittävää pappilakulttuuria.

Erityisen merkittävän siitä tekee ruustinna Nora Pöyhösen os. Europaeus elämäntyö koulutuksen uranuurtajana. Paakkilassa aloitti toimintansa hänen perustama Kasvitarha- ja keittokoulu vuonna 1893. Koulu oli toimintatavaltaan ensimmäinen koko Suomessa ja puutarha-alan koulutuksen antajanakin ensimmäisten joukossa. Koulu toimii tänään Haapaveden ammattiopiston palvelu- ja luontoalanyksikkönä.

Paakkilan kannatusyhdistys ry on kunnostanut aluetta vuodesta 2006 lähtien ja alue on tänään Haapaveden kauneimpia.

Meiltä voit varata myös puutarhapalstan kesäksi.

Tule mukaan iloiseen joukkoomme!

Lue lisää täältä

Pegasos Riding Team (PRT) on haapavetinen ratsastusseura, joka on perustettu vuonna 2002. PRT kuuluu Suomen ratsastajainliittoon. Jäseniä seurassa on tällä hetkellä noin 50. Jäsenistö koostuu junioreista ja aikuisjäsenistä, ja osa jäsenistä kilpailee aktiivisesti este- tai kouluratsastuksessa alue- ja kansallisella tasolla.

Tule mukaan!

Lue lisää täältä

Tutustu seuran toimintaan täällä

Leena Kangasharju

leenahmkangasharju@gmail.com

 

Haapaveden Urheilijat ry:n jäseneksi voi liittyä jokainen, joka on kiinnostunut Haapaveden urheilutoiminnan kehittämisestä ja tukemisesta.

Lue lisää täältä

4H on harrastus, jossa voi toteuttaa omia unelmiaan ja kiinnostuksen kohteitaan. Olemme olemassa, jotta haapavetisistä lapsista kasvaisi aktiivisia, vastuullisia ja yritteliäitä nuoria ja aikuisia. Jos meidän yhdistys ylittäisi kaikki tavoitteensa, niin eläisimme suvaitsevaisuuden ilmapiirissä, kunnioittaen luontoa, ympäristöä, itseämme ja toisia ihmisiä, ja eläen kestävän kehityksen mukaisesti.

Lue lisää täältä

Lentopaikka Haapavesi Kytökylä EFHP

Pyhäjokialueen Ilmailukerho on perustettu 1971. Kerho täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Ilmailukerhon Haapavedellä n. 7 km:n päässä Kytökylässä sijaitsevalla ja ylläpitämällä lentokentällä on kesäisin vilkasta moottori-, ultrakevyt- ja purjelentotoimintaa. Kenttä on toiminut palolentojen ja SAR-lentojen tukipaikkana kymmeniä vuosia kerhon historian aikana. Pyhäjokialueen ilmailukerhon lisäksi myös muiden kerhojen jäsenet käyttävät kenttää. Kenttä palvelee myös teollisuus ja yrityselämän tarpeita mm. sitä käytetään helikopteritoimintojen huolto- ja tankkaustehtävissä.

Hiljattain laskeutui lentopaikalle kentän historiassa ensimmäinen 2-moottorikone.

Pyhäjokialueen ilmailukerhossa on 30–40 jäsentä. Kerholla on yksi oma kone, kaksipaikkainen ultrakevyt Zephyr. Lentopaikalla on kaksi hangaaria käytössä ja alueella yksityisten hangaareja.  Vierailevien ilmailijoiden koneille on tilaa hangaareissa.

Haapaveden kestopintaisen kiitotien pituus on 770 metriä ja leveys 15 metriä. Se sijaitsee 315 jalkaa eli 96 metriä merenpinnan yläpuolella. Kiitotien suunta on 12/30. Kiitotien pinta on tyydyttävässä kunnossa niin, että vierailijatkin pystyvät käymään kentällä moottorikoneilla. Talvikunnossapitoa kentällä ei varsinaisesti ole, mutta  kenttä aurataan kevät talven aikana tai tarvittaessa.

Kytökylän lentopaikan kansainvälinen tunnus on EFHP ja lentopaikkaa koskevat tiedustelut voi tehdä lentopaikan päällikölle. Päällikkönä toimii Tapio Mäkinen puh +35844 517 5700  

Tutustu lisää täältä

kopsan_kylatalo sali

Kylätalo Kopsa on Kytökylän yhteisöllisen toiminnan keskuspaikka. Hiljattain valmistuneessa remontissa tehtiin uusi keittiö ja sosiaalitilat, jotka mahdollistavat tilojen käytön isompiin juhlatilaisuuksiin.

Kylätalo Kopsa on vapaasti vuokrattavissa yritysten, yhteisöjen, yhdistysten ja yksityisten järjestämiin tilaisuuksiin. Ruokatilaisuuksissa saliin mahtuu n. 100 henkilöä ja istuinpaikkoja on hieman sen päälle.

Keittiö on uudenaikainen, toimiva ja valoisa. Kultakeramiikan Taru-astiasto riittää sadalle henkilölle. Vuokrataan myös ruokailu-, ja kahviastiastoja

Salissa on mahdollista harrastaa erilaisia pelejä, kuten pingis, sulkapallo, tms. kevyillä palloilla.

Kopsalla toimii kansalaisopiston kudontapiiri ja jumppa, seurakunnan lastenkerhot, karaokekerhot, äijä- ja naistenillat. Myös syntymäpäiväjuhlia, kokouksia ja ruoanvalmistuskursseja pidetään.

Kopsan vuoden kohokohtia ovat pääsiäiskokkotapahtuma, perinteiset vanhan ajan hiihtokilpailut, syksyn alussa yhteistoiminnassa kotiseutuyhdistyksen (Haapavesi-seura) kanssa perinnepäivät sekä kyläyhteisön pikkujoulu. Suunnitelmissa on aloittaa tanssien järjestäminen ja joulun alla kinkkubingo.

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaan, jäseneksi voit ryhtyä täyttämällä jäsenyyshakemuksen. Meillä ei ole jäsenmaksua.

Tutustu lisää täältä.

Jokaisella Haapavetisellä kylällä on erilaista toimintaa, joilla pyritään kehittämään oman kylän toimintaa. Olet tervetullut kylien kyläyhdistysten toimintaan mukaan. Aktiivisia kyläläisiä tarvitaan. Löydät yhteyshenkilöt elinvoimaisetkylat.fi sivustolta.

Yhdistys tarjoaa omaishoitajille:

Ohjausta- ja neuvontaa

  • Henkilökohtaista tukea, tarvittaessa myös kotona, jos omaishoitotilanne sitova
  • Vertaistukea ja ryhmätoimintaa
  • Ovet-valmennusta
  • Luentoja ja koulutuksia
  • Virkistyspäiviä ja retkiä

Lue lisää täältä

– Yhdistää kanteleensoittajat ja -ystävät toimialueellaan

 

  • Edistää kantelemusiikin harrastusta ja opetusta
  • Järjestää kanteletapahtumia kuten leirejä, konsertteja ja kilpailuja
  • Vaalii ja säilyttää kanteleperinnettä
  • jokilaaksojenkanteleyhdistys@gmail.com

Pyhäjokialueen Ilmailukerho PYIK ry

Pyhäjokialueen Ilmailukerho on perustettu 1971. Kerho täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Ilmailukerhon Haapavedellä n. 7 km:n päässä Kytökylässä sijaitsevalla ja ylläpitämällä lentokentällä on kesäisin vilkasta moottori-, ultrakevyt- ja purjelentotoimintaa. Kenttä on toiminut palolentojen ja SAR-lentojen tukipaikkana kymmeniä vuosia kerhon historian aikana. Pyhäjokialueen ilmailukerhon lisäksi myös muiden kerhojen jäsenet käyttävät kenttää. Kenttä palvelee myös teollisuus ja yrityselämän tarpeita mm. sitä käytetään helikopteritoimintojen huolto- ja tankkaustehtävissä.